ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

Γαλλία


 

France

 

Πολυποίκιλη και πανέμορφη, η Γαλλία προσφέρει πάντα όσα υπόσχεται. Είναι μια χώρα για όλα τα γούστα. Άλλωστε είναι γνωστό πως οι Γάλλοι έχουν μία έμφυτη χαρά για ζωή και κατέχουν το savoir faire.

Οι καλοφαγάδες έχουν αμέτρητες επιλογές, οι φυσιολάτρες έχουν πλέον έναν αγαπημένο προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου, εκείνοι που λατρεύουν τις παραλίες και τον ήλιο θα ενθουσιαστούν, οι λάτρεις των περιπάτων και της φύσης θα απολαύσουν τις Άλπεις και τα Πυρηναία, ενώ εκείνοι που θα προτιμήσουν να χαλαρώσουν στην ύπαιθρο θα έχουν -μεταξύ άλλων- να επιλέξουν ανάμεσα στην Προβηγκία, το Languedoc-Roussillon και την Dordogne. Και τα ζευγάρια; Μα, εδώ είναι η χώρα που γεννήθηκε ο ρομαντισμός.

Στη διάσημη, για το μήκος της, ακτογραμμή της Γαλλίας περιλαμβάνεται το Charente και το Vendée, με αμμώδεις παραλίες και πευκοδάση 160 χιλιομέτρων. Στην ενδοχώρα θα δείτε αμέτρητους αμπελώνες, εξαίσια εστιατόρια και τα διάσημα θεματικά πάρκα Puy du Fou και Futuroscope. Η περιοχή έχει επίσης και πολλές πόλεις που έχουν διατηρήσει τη γοητεία του παλιού καιρού, με στενά πλακόστρωτα και πολλά ασυνήθιστα κτίρια. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Cognac, που δανείζει το όνομα του σε ένα από τα κορυφαία μπράντι του κόσμου και όπου μπορείτε να δείτε από κοντά την απόσταξή του.

Στο νότο, το Languedoc-Roussillon βρέχεται από τη Μεσόγειο και συνορεύει με τα Πυρηναία. Η περιοχή έχει εντυπωσιακές παραλίες, τα καταφύγια άγριας ζωής Camargue και Cevennes, εξαιρετική θέα στα βουνά, που διατρέχονται από ποτάμια και λίμνες, αλλά και πόλεις με κάστρα, που φιλοξενούν ιαματικά λουτρά και Spa. Είναι όμως και περιοχή με πλούσια προϊστορία, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε οστά και αυγά δεινοσαύρων, καθώς και σκελετούς προϊστορικών ανθρώπων.

Η Dordogne έχει πάνω από 1500 κάστρα, όπως το Château des Milandes στο Castelnaud-la-Chapelle, όπου κάποτε έζησε η διάσημη καλλιτέχνις Josephine Baker. Ακόμα όμως πιο εντυπωσιακά είναι τα Château Monbazillac, Château Lanquais και Château Bannes.

Στον ποταμό Dordogne, η παλιά πόλη Bergerac έχει πανέμορφους, μεσαιωνικούς δρόμους, μερικώς κατασκευασμένους από ξύλο, που οδηγούν σε γραφικές πλατείες, γεμάτες με υπαίθρια καφέ. Το Bergerac είναι μία σημαντική περιοχή για την παραγωγή κρασιού και το όμορφο μοναστήρι του 12ου αιώνα, που στεγάζει το Maison de Vins de Bergerac, έχει μία εξαιρετική έκθεση κρασιού.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της Γαλλίας είναι η Προβηγκία, η οποία αποπνέει μία γαλήνη, αλλά ταυτόχρονα διαθέτει και πληθώρα τουριστικών αξιοθέατων. Εδώ, οι επισκέπτες θα δουν μεσαιωνικά χωριά, φωλιασμένα ανάμεσα σε λιβάδια με κοιλάδες λεβάντας, αλλά και λιβάδια στους πρόποδες πανύψηλων βουνών.

Για μία ακόμα φορά, η ιστορία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο τοπίο. Η Avignon είναι μία γοητευτική, διατηρημένη μεσαιωνική πόλη, που περιβάλλεται από γνήσια ενισχυμένα τείχη, χτισμένη στον Ροδανό.

Η παλιά πόλη L’Isle-sur-la-Sorgue αποτελεί επίσης έναν όμορφο προορισμό για ημερήσια εκδρομή. Η «Βενετία της Προβηγκίας» είναι ένα λαβυρινθώδες δίκτυο με κανάλια και παραποτάμους, που παρεμβάλλεται από γιγαντιαία πλατάνια, υδροτροχούς, αντικερί και καταστήματα.